Millaista työtä kuljettajien hyvinvoinnin eteen on tähän mennessä tehty?

Lue Merjan ajatuksia ja kuuulmisia Vireeksi-tiimin työstä kuljettajien parissa:

Savonia-artikkeli: Merkityksellistä työtä ammattikuljettajien parhaaksi

"89 prosenttia osallistujista kokee yli vuoden mukana olleena saaneensa tarvitsemaansa apua ja tukea hankkeen aikana omaan työssä jaksamiseen ja hyvinvointiin. Tiedämme, että suuntamme on oikea.

Emme tee vain kylmiä tilastoja tai tutkimusta, jonka tulokset jäävät pelkiksi toteamuksiksi. Teemme aitoa, konkreettista ja vaikuttavaa työtä noin 200 ammattikuljettajan hyväksi."

Vireeksi-ammattikuljettajia lähipäivässä.

Rauhallista joulunaikaa 2021 VIREEKSI

Yhdessä tekemistä, toiminnallisuutta ja tärkeää keskustelua

Vireeksi-kuljettajille järjestetään lokakuussa toinen lähipäivä, joka poikkeaa sisällöltään alku- ja loppumittauksiin keskittyvistä ensimmäisestä ja kolmannesta lähipäivästä. Luvassa on työpajoja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin teemoista sekä liikuntaa, keskustelua ja rentoutumista Kunnonpaikan kauniissa maisemissa. Päivästä on mahdollisuus saada ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintä. Koronatilanteen vuoksi lähipäiviä jouduttiin siirtämään keväältä syksyyn, näin ollen myös kolmas ja viimeinen lähipäivä siirtyy kevääseen 2022. Kuljettajat saivat jatkoaikaa hankkeessa ja tulevat saamaan valmennusta ja ohjausta vielä pitkälle ensi kevääseen.

Lähipäivät järjestetään koronaturvallisesti hajautetusti viikoilla 40 ja 41, to-la 7.-9.10 sekä ti-ke 12.-13.10. Ilmoittautuminen päättyy 24.9.

Urheilukääkäri Pippa Laukka

Lähipäivissä mukana urheilulääkäri Pippa Laukka

Vireeksi- ja Ajopoli-hanke tekevät yhteistyötä!

Apua ja työkaluja uniongelmiin

Vireeksi-hankkeeseen osallistuvilla kuljettajilla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada tukea ja työkaluja oman ajoterveyden ja erityisesti uniasioiden edistämiseen nyt myös Ajoterveyden kuntoutuspilotin avulla. Pilotti on tarkoitettu erityisesti niille, joilla on uniongelmia tai jotka epäilevät sairastavansa uniapneaa. Osallistumalla kuljettajat saavat esimerkiksi KYS:llä tehtävän yöpolygrafia-tutkimuksen.

Lisätietoja pilotista: Sirpa Kononen, 044 717 6665

Ajopoli-kuntoutuspilotin rekrykirje Vireeksi-kuljettajille

Uniterveys

Konkreettista työtä, ei pelkkää puhetta

Kuopio Healthin Vaikuttava kehitystyö -blogissa Ville Pihlajamäki pureutui Vireeksi-hankkeen ytimeen ja siihen, minkä eteen hanketiimimme ahertaa: konkreettiseen kuljettajien hyvinvoinnin edistämiseen. Työ on jo tuottanut paljon hyvää ja tuleva syksy pitää sisällään mm. koronatilanteen takia siirtyneet toiset lähipäivät, uusia lajikokeiluja ja jo keväällä tarjolla ollutta henkilökohtaista ohjausta ja räätälöityjä etävalmennuksia.

”Hankkeessa on mukana mahtavia ihmisiä ja jo tähän mennessä osa heistä on saanut aikaan huikeita tuloksia”

Lue koko juttu täältä>>

Kajakkiretki

Savonia, Savon ammattiopisto, EU ESR lippulogo, Vipuvoimaa EU:lta ja ELY-keskus