”Keho voi paremmin ja silloin mielikin voi paremmin”

Koistinen törmäsi muutama vuosi sitten ilmoitukseen Savonia-ammattikorkeakoulun ja Savon ammattiopiston Vireeksi-hankkeesta, jonka tavoitteena oli edistää raskaan ajoneuvon kuljettajien kokonaisvaltaista hyvinvointia ja työssä jaksamista yksilön elintapoihin sekä työolosuhteisiin vaikuttamalla. Hanke päättyi keväällä 2023.

Sekä hankkeessa että Koistisella itsellään päämääränä oli hetkellisen tehokuurin sijaan pysyvä muutos elintavoissa.

Lue koko juttu Savonian sivuilta>>

Lajikokeiluna SUP-lautailu.

Vireämpään työpäivään - Taukoliikuntaopas!

Vaikka hanke on tässä vaiheessa jo päättynyt, sen aikana tehdyistä tuotoksista pääsee vielä hyötymään pitkään tulevaisuudessakin. Hyvät neuvot eivät vanhene. Kuljettajille on jäänyt käyttöön paljon konkreettisia työkaluja parempaan arkeen ja työssä jaksamiseen. Tässä niistä yksi.

Savonia-ammattikorkeakoulun terveydenhoitajaopiskelija Tiia Siikanen on osana opinnäytetyötään tehnyt Vireeksi-kuljettajille TAUKOLIIKUNTAOPPAAN>>

Ota tämä oiva opas testiin ja huolla kroppaasi jo seuraavalla tauolla!

 Taukoliikunta thumbnail

Millaista työtä kuljettajien hyvinvoinnin eteen on tähän mennessä tehty?

Lue Merjan ajatuksia ja kuuulmisia Vireeksi-tiimin työstä kuljettajien parissa:

Savonia-artikkeli: Merkityksellistä työtä ammattikuljettajien parhaaksi

"89 prosenttia osallistujista kokee yli vuoden mukana olleena saaneensa tarvitsemaansa apua ja tukea hankkeen aikana omaan työssä jaksamiseen ja hyvinvointiin. Tiedämme, että suuntamme on oikea.

Emme tee vain kylmiä tilastoja tai tutkimusta, jonka tulokset jäävät pelkiksi toteamuksiksi. Teemme aitoa, konkreettista ja vaikuttavaa työtä noin 200 ammattikuljettajan hyväksi."

Vireeksi-ammattikuljettajia lähipäivässä.

Rauhallista joulunaikaa 2021 VIREEKSI

Yhdessä tekemistä, toiminnallisuutta ja tärkeää keskustelua

Vireeksi-kuljettajille järjestetään lokakuussa toinen lähipäivä, joka poikkeaa sisällöltään alku- ja loppumittauksiin keskittyvistä ensimmäisestä ja kolmannesta lähipäivästä. Luvassa on työpajoja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin teemoista sekä liikuntaa, keskustelua ja rentoutumista Kunnonpaikan kauniissa maisemissa. Päivästä on mahdollisuus saada ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintä. Koronatilanteen vuoksi lähipäiviä jouduttiin siirtämään keväältä syksyyn, näin ollen myös kolmas ja viimeinen lähipäivä siirtyy kevääseen 2022. Kuljettajat saivat jatkoaikaa hankkeessa ja tulevat saamaan valmennusta ja ohjausta vielä pitkälle ensi kevääseen.

Lähipäivät järjestetään koronaturvallisesti hajautetusti viikoilla 40 ja 41, to-la 7.-9.10 sekä ti-ke 12.-13.10. Ilmoittautuminen päättyy 24.9.

Urheilukääkäri Pippa Laukka

Lähipäivissä mukana urheilulääkäri Pippa Laukka

Savonia, Savon ammattiopisto, EU ESR lippulogo, Vipuvoimaa EU:lta ja ELY-keskus