Yhdessä tekemistä, toiminnallisuutta ja tärkeää keskustelua

Vireeksi-kuljettajille järjestetään lokakuussa toinen lähipäivä, joka poikkeaa sisällöltään alku- ja loppumittauksiin keskittyvistä ensimmäisestä ja kolmannesta lähipäivästä. Luvassa on työpajoja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin teemoista sekä liikuntaa, keskustelua ja rentoutumista Kunnonpaikan kauniissa maisemissa. Päivästä on mahdollisuus saada ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintä. Koronatilanteen vuoksi lähipäiviä jouduttiin siirtämään keväältä syksyyn, näin ollen myös kolmas ja viimeinen lähipäivä siirtyy kevääseen 2022. Kuljettajat saivat jatkoaikaa hankkeessa ja tulevat saamaan valmennusta ja ohjausta vielä pitkälle ensi kevääseen.

Lähipäivät järjestetään koronaturvallisesti hajautetusti viikoilla 40 ja 41, to-la 7.-9.10 sekä ti-ke 12.-13.10. Ilmoittautuminen päättyy 24.9.

Urheilukääkäri Pippa Laukka

Lähipäivissä mukana urheilulääkäri Pippa Laukka

Vireeksi- ja Ajopoli-hanke tekevät yhteistyötä!

Apua ja työkaluja uniongelmiin

Vireeksi-hankkeeseen osallistuvilla kuljettajilla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada tukea ja työkaluja oman ajoterveyden ja erityisesti uniasioiden edistämiseen nyt myös Ajoterveyden kuntoutuspilotin avulla. Pilotti on tarkoitettu erityisesti niille, joilla on uniongelmia tai jotka epäilevät sairastavansa uniapneaa. Osallistumalla kuljettajat saavat esimerkiksi KYS:llä tehtävän yöpolygrafia-tutkimuksen.

Lisätietoja pilotista: Sirpa Kononen, 044 717 6665

Ajopoli-kuntoutuspilotin rekrykirje Vireeksi-kuljettajille

Uniterveys

Konkreettista työtä, ei pelkkää puhetta

Kuopio Healthin Vaikuttava kehitystyö -blogissa Ville Pihlajamäki pureutui Vireeksi-hankkeen ytimeen ja siihen, minkä eteen hanketiimimme ahertaa: konkreettiseen kuljettajien hyvinvoinnin edistämiseen. Työ on jo tuottanut paljon hyvää ja tuleva syksy pitää sisällään mm. koronatilanteen takia siirtyneet toiset lähipäivät, uusia lajikokeiluja ja jo keväällä tarjolla ollutta henkilökohtaista ohjausta ja räätälöityjä etävalmennuksia.

”Hankkeessa on mukana mahtavia ihmisiä ja jo tähän mennessä osa heistä on saanut aikaan huikeita tuloksia”

Lue koko juttu täältä>>

Kajakkiretki

Vireeksi-hanke on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti, kun mukaan saatiin yhteensä 201 raskaan ajoneuvon ammattikuljettajaa Pohjois-Savon alueelta

Vireeksi-tiimi

Työhyvinvointia ja työssäjaksamista edistämässä!
 
Vuoden 2021 aikana hankkeeseen osallistuville kuljettajille tarjotaan monipuolisesti valmennusta ja yksilöllistä ohjausta liikunnan, ravitsemuksen, ergonomian sekä unen ja palautumisen saralla. Valmennukset ja yksilöohjaukset alkoivat helmikuussa ja vuoden kuluessa tarjolle tulee myös ryhmäliikuntamahdollisuuksia koronatilanteen niin salliessa.
 
Yksi hankkeen tärkeimmistä tavoitteista on edistää kuljettajien työkykyä ja hyvinvointia
 
Hyvinvointiteknologian käyttö oman hyvinvoinnin seurannassa on myös suuressa roolissa. Jokainen hankkeeseen osallistuja on saanut käyttöönsä Firstbeat -mittalaitteen palautumisen ja kuormituksen seurantaan sekä Polarin sykekellon, joilla voi seurata omaa edistymistään ja jotka toimivat myös yhtenä motivoinnin keinona.
 
Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuljettajia henkilökohtaisesti ohjaamassa on mukana eri alojen asiantuntijoita, jotka kehittävät valmennuksia ja ohjauksia kuljettajien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tavoitteena on pidempiaikaiset ja kestävät muutokset, jotka pysyvät kuljettajien arjessa myös hankkeen päätyttyä.

Joulupukin suuri Vireeksi-seikkailu 2020 alkaa!

Vireeksi-hankkeessa kuljettajien orientaatio äärimmäisen mahtavien lähipäivien jälkeen jatkuu jouluisissa merkeissä Vireeksi-joulukalenterilla! Kalenteri on nähtävissä kokonaisuudessaan, tietysti päivä kerrallaan, vain hankkeessa mukana oleville kuljettajille SYKE Tribe-valmennusalustalla, jossa valmennukset pyörähtävät kunnolla käyntiin ensi vuoden puolella.

Joulupukin tarinan huippuhetkiä voi kuitenkin seurata YouTubessa. Näin kaikki alkoi...

  • 1
  • 2

Savonia, Savon ammattiopisto, EU ESR lippulogo, Vipuvoimaa EU:lta ja ELY-keskus