Vireeksi-hanke on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti, kun mukaan saatiin yhteensä 201 raskaan ajoneuvon ammattikuljettajaa Pohjois-Savon alueelta

Vireeksi-tiimi

Työhyvinvointia ja työssäjaksamista edistämässä!
 
Vuoden 2021 aikana hankkeeseen osallistuville kuljettajille tarjotaan monipuolisesti valmennusta ja yksilöllistä ohjausta liikunnan, ravitsemuksen, ergonomian sekä unen ja palautumisen saralla. Valmennukset ja yksilöohjaukset alkoivat helmikuussa ja vuoden kuluessa tarjolle tulee myös ryhmäliikuntamahdollisuuksia koronatilanteen niin salliessa.
 
Yksi hankkeen tärkeimmistä tavoitteista on edistää kuljettajien työkykyä ja hyvinvointia
 
Hyvinvointiteknologian käyttö oman hyvinvoinnin seurannassa on myös suuressa roolissa. Jokainen hankkeeseen osallistuja on saanut käyttöönsä Firstbeat -mittalaitteen palautumisen ja kuormituksen seurantaan sekä Polarin sykekellon, joilla voi seurata omaa edistymistään ja jotka toimivat myös yhtenä motivoinnin keinona.
 
Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuljettajia henkilökohtaisesti ohjaamassa on mukana eri alojen asiantuntijoita, jotka kehittävät valmennuksia ja ohjauksia kuljettajien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tavoitteena on pidempiaikaiset ja kestävät muutokset, jotka pysyvät kuljettajien arjessa myös hankkeen päätyttyä.

Savonia, Savon ammattiopisto, EU ESR lippulogo, Vipuvoimaa EU:lta ja ELY-keskus